BrandFactory - HSB

Effektiv varumärkeskommunikation

HSB

Nytt koncept

HSB är ett starkt och välkänt varumärke, de planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela Sverige. HSB har länge varit duktiga på att berätta om sig själva i tryckt format. På de platser där de fysiskt möter sina kunder har de själva upplevt att de inte riktigt har hängt med i utvecklingen, den befintliga kommunikationen gjorde inte varumärket rättvisa.

BrandFactory tog därför ett helhetsgrepp kring deras kommunikation på fysisk plats. Det började med att vi tog fram ett helt nytt koncept för deras huvudkontor på Fleminggatan i Stockholm, ett koncept som enkelt skulle kunna tas vidare till övriga kontor runt om i landet. Vi ville skapa ett modernt kommunikationskoncept i ett perfekt samspel mellan digital och tryckt kommunikation och ge HSB förutsättningarna att kommunicera relevant med ständigt aktuell information.

Vi har hjälpt HSB hela vägen, från idé till leverans.

Vi hjälper dig att möta dina kunder!

Olof Björn

Olof Björn

Head of AO Branding

+46 10 450 70 20 olof.bjorn@brandfactory.se

Rensa och bygga upp från grunden
Vår byrå Creative började med att ta in de ytor som HSB förfogar över i 3D för att enkelt kunna testa, skissa och visualisera. Vi rensade ut och skapade nya relevanta ytor med målet att tydliggöra HSB´s varumärkeskommunikation.

Vi tog bort alla gamla och olika varianter av logotyper och satte upp de aktuella. För att tydligt och effektfullt markera var HSB´s kontor börjar och slutar satte vi upp en tryckt frostad folie med diodbelysning i fönstret. För att ytterligare markera huvudkontoret sattes flaggor upp, vilket ger ett pampigt och mer levande intryck.

 

"Modernt och digitalt, Precis som vi vill uppfattas"

 När vi fick se presentationen med före- och efter-bilder tyckte alla berörda inom HSB att det där ville vi självklart ha säger Angelica. Vi hade inte själva tänkt på hur vi skulle kunna använda oss av digital kommunikation men när vi såg BF´s tankar och idéer så kändes det klockrent. Modernt och digitalt. Precis som vi vill uppfattas. 

ANGELICA SANDGREN, VARUMÄRKESANSVARIG PÅ HSB

Vi ville ge HSB möjligheten att ta ägarskap över sina ytor
Det första intrycket var rörigt, gamla skyltar med olika loggor från olika epoker som inte längre gällde. Det var svårt att särskilja HSB från konkurrenter som ligger vägg i vägg samt att avgöra var HSB egentligen börjar och slutar.

kommunikation på fysisk plats

Vi kompletterade stora delar av den analoga kommunikationen med digitala ytor, då ges möjligheten till relevant och ständig uppdaterad information om prospekt, varvat med inspirerande och varumärkeshöjande kommunikation för att locka in besökare.

Resultat

Resultatet blev en genomtänkt varumärkeskommunikation där varje kommunikationsyta är väl genomtänkt både var för sig och i samspelet med varandra. Kontoret på Fleminggatan förvandlades till ett levande och pampigt huvudkontor med böljande flaggor och tydlig varumärkeskommunikation till besökare och förbipasserande. 

Det går inte längre att ta miste på vem som är avsändaren.

  • FRAMTIDENS KOMMUNIKATION PÅ FYSISK PLATS

    Nyhet!

    Om du vill ha stenkoll på trender och nyheter gällande kommunikation på fysisk plast, besök då mässan Retail Experience Live i Kista den 15-16 maj 2019. Detta är ett helt nytt spännande mässkoncept som är utformat för att möta retailvärldens nya karta.
  • Vi presenterar BrandFactorys Hållbarhetsrapport för 2018

    Hållbarhet

    BrandFactory är per definition ett miljömedvetet företag. Det är mycket viktigt för oss att ta ansvar för hållbarhet, kvalitet och miljö. Nu kan vi presentera vår hållbarhetsrapport för 2018.
 ? 
Behöver du hjälp?