ICA | Se hur vi skapade en kreativ och lustfylld arbetsplats | Läs mer

Framtidens arbetsplats

ICA

ICA-HUSET 3.0

Vi har hjälpt ICA att förverkliga sin vision om en kreativ och lustfylld arbetsplats där den fysiska utformningen tillsammans med teknik ska bidra till ett förändrat beteende och arbetssätt.

Aktivitetsbaserat kontor
ICA växte ur sitt gamla kontor och flyttade till ICA-huset där de kan samla alla medarbetare under samma tak. Det nya huset är anpassat för den typ av företag som ICA är idag måste vara, innovativt, samverkande och snabbfotat. En fysisk och digital arbetsmiljö med förutsättningar för ett mer flexibelt arbetssätt.

Det nya ICA-huset ligger i Arena staden och har plats för 2 000 personer i 6 våningar. Vi fick uppdraget att profilera den nya arbetsplatsen samt att skapa en tydlighet kring hur man hittar rätt i den stora lokalen i enlighet med deras grafiska profil.

Läs mer här: https://nyaicahuset.se

Behöver di tips och råd? Kontakta mig.

Anders Dekany

Anders Dekany

Sales Manager

+46 10 212 21 45 anders.dekany@brandfactory.se

Skyltprogram
Tydligt skyltsystem gör det enkelt att hitta rätt i lokalen. Varje våningsplan har sin egna färg. Skyltarna förmedlar relevant information samt förstäker ICA´s identitet.

med hjälp av BrandFactory har vi skapat hållbara och effektiva delar genom hela projektet.

Som projektledare för implementering av skyltning och branding av Icas nya huvudkontor i Arenastaden så har jag med hjälp av BrandFactory skapat hållbara och effektiva delar genom hela projektet. Ett tätt samarbete där produktion, leverans och montering varit viktiga att synkas med etableringen av husets 30 000 kvm under en tight tidsplan. Mikaela Kaplan på ICA Brand har ihop med Silver designbyrå tagit fram ICAs nya företags identitet som ligger till grund för husets branding.

Petra Gustavsson, Projektledare ICA Reklam

Våningsplansskyltar
Har plexilock som man kan skruva loss och stoppa varor i.

 

Tapetväggar
med olika motiv som effektfullt
berättar historien om ICA.

 

Komplext uppdrag

Ett spännande och komplext uppdrag med många olika komponenter och materialval, där varje detalj är noga genomtänkt.

ICA har dragit stor fördel av vår kapacitet och flexibilitet då uppdraget varit tidspressad. Med vår specialistkunskap och långa erfarenhet kring material och montage har vi kunnat råda ICA om de bäst lämpade valen för att uppnå önskad effekt och resultat utifrån budget och tidsramar.

Foliering
av mötesrum med mönster från ICA´s profil. Fungerar som insynsskyddande.

 

Smartframes
Aluminiumramar med utbytbart tyg  för att man enkelt ska kunna byta motiv.

 

Kompetenser i bruk

en arbetsplats som möter framtiden

Som projektledare för ICA Work arbetsplats sedan starten för 5 år sedan har jag jobbat för att skapa en arbetsplats som ska spegla behovet för framtidens medarbetare.

Vi har lyft oss från en familjär till en modern aktivitetsbaserad arbetsplats för att möta framtiden där vikten att skyltning och branding går i linje med vårat möbelkoncept. Helhetstanken med huset har jag tagit fram ihop med Thomas Erikssons Arkitekter.

Maria Bidegård, Projektledare för Arbetsplats inom ICA@work

  • FRAMTIDENS KOMMUNIKATION PÅ FYSISK PLATS

    Nyhet!

    Om du vill ha stenkoll på trender och nyheter gällande kommunikation på fysisk plast, besök då mässan Retail Experience Live i Kista den 15-16 maj 2019. Detta är ett helt nytt spännande mässkoncept som är utformat för att möta retailvärldens nya karta.
  • Vi presenterar BrandFactorys Hållbarhetsrapport för 2018

    Hållbarhet

    BrandFactory är per definition ett miljömedvetet företag. Det är mycket viktigt för oss att ta ansvar för hållbarhet, kvalitet och miljö. Nu kan vi presentera vår hållbarhetsrapport för 2018.
 ? 
Behöver du hjälp?